Как да направите почистването по-лесно

Прахът се натрупва предимно в райони, които са по-малко достъпни, например повърхности на голяма надморска височина. За да се избегне прекомерното натрупване на прах върху мебелите, не претрупвайте апартамента с много допълнителни шкафове. Вземете просторен и висок гардероб, в който и нещата се поберат повече, а обемът на почистване ще намалее.

През лятото почти винаги държим прозорците и балконите отворени, така че необходимостта от мокро почистване се появява по-често.

Как да извършвате мокро почистване

Влажното почистване на помещенията няма да бъде толкова досадно, ако използвате прахосмукачка. Това ще отнеме не повече от половин час да измиете всички повърхности. Достатъчно е веднъж седмично да почиствате подовото покритие, към водата да се добави специален почистващ препарат или да използвате универсалната поставка за всякакви повърхности.

Почистването на кухнята и банята включва използването на дезинфектанти, които унищожават вредните микроби и бактерии. Банята и тоалетната трябва да се почистват ежедневно. Ежедневното почистване ще ви помогне да поддържате необходимата стерилност в банята.

За почистване на мазета и тавани, обърнете се към сдружение Костови.

Кухнята, разбира се, изисква специално внимание. Ястията трябва да се измиват след всяко хранене и да не се оставят в мивката. Също така по време на този процес трябва да ходите с кърпа и перилен препарат на всички работни повърхности, хладилник, електрическа пещ и перваз на прозореца. Ако използвате микровълновата фурна често, я измивайте веднъж или два пъти седмично. Скалата от каната трябва също да се отстранява периодично, за да се поддържа състоянието й, а не от време на време, когато стане невъзможно да се измие.

Антрето също изисква голямо внимание, тъй като това е по някакъв начин най-важната стая, а за нея гостите преценяват целия апартамент и собствениците.

За да се освободите от почивните дни, можете да използвате този метод, когато 15-30 минути се прекарват всеки ден в почистване на една от зоните. Например в понеделник започнете да размразявате хладилник, а във вторник подреждате нещата в кухненския шкаф. Този принцип е доста ефективен по отношение на целия апартамент като цяло: чрез определяне на поръчката последователно във всяка от зоните, изискващи почистване, вие се спестявате от досадното почистване. В края на краищата е много по-лесно и по-приятно да се поддържа чистота, отколкото да се мръсотия и да се събират разпръснати неща в апартамента.

Поддържането на реда в коридора е лесно, защото, по-често, има малко мебели. Необходимо е само да се гарантира, че няма ненужни неща и да се направи мокро почистване.

На пръв поглед изглежда, че в ежедневно почистване може да прекарате цялото си време за почистване. Но това не е така, защото може да се направи “между времена”, и тъй като имате постоянен ред и всичко се прави като на автопилот, тогава нуждата от глобално почистване, сравнима с природно бедствие, скоро ще изчезне. Ако погледнете, тайната на перфектната чистота в един апартамент е именно това, то с kostovi.bg всичко ще ви се стори по-лесно.

На тежестта на поддържане на реда в апартамента не пада само върху вас, въведете в семейството разпределението на отговорностите за къщата. Може също така да направите импровизиран график на работа, например в кухнята. Това ще бъде най-малко справедливо, децата ви ще свикнат да работят и независимост, и освен това ще улесни задачата ви. Поддържането на ред в апартамента ви с цялото семейство не е толкова трудно, но много ефективно.